Digitální grafika na Hostýnské

Digitální grafika na Hostýnské

Témata a práce žáků devátých tříd, kteří si letos vybrali jako povinně volitelný předmět Digitální grafiku, byly od začátku školního roku různorodé. Děti na počítačích kolorovaly černobílé fotky z předminulého století, připravovaly šablony pro spray-art ve svých třídách, retušovaly portrétní fotky metodami hollywoodské retuše, rozpohybovávaly statické objekty atd. atd.

Jednou z posledních prací byla fotomontáž, kde v proslulé fotce dělníků na traverze ze starého New Yorku měly za úkol nenápadně vyměnit jednoho dělníka za svou fotografii. Jak se jim to povedlo se můžete podívat na dvou přiložených snímcích. Poznáte na nich své spolužáky?

Další práce nás čekají ještě v průběhu jarních měsíců.

Informace pro budoucí deváťáky: Pokud by vás podobné práce a techniky bavily, předmět Digitální grafika se bude nabízet v rámci povinně volitelných předmětů i v příštím školním roce.

A ještě jedna zajímavost k fotce dělníků, kterou jistě znáte. Jedna z původních postav, která sedí na traverze a svačí, je shodou okolností Čechoslovák, který se na výstavbě tohoto mrakodrapu jako dělník podílel. Když budete chtít vědět, který to je, Google vám napoví…

2022-03-31T12:53:24+02:00